Mijn Fuchsia's.

Wie heeft er nog nooit Fuchsia's in zijn tuin gehad? In het voorjaar zijn ze bij alle plantenwinkels wel te koop. Fuchsia's zijn vaste planten, maar niet alle fuchsia is winterhard. Er zijn duizenden soorten met de allermooiste bloemen. Ze stekken super makkelijk en ook deze planten worden veel verzameld. 

 

Geef ze in de zomer voldoende water en wekelijks wat mest. Er is speciale Fuchsiamest te koop. Geef ze regelmatig wat aandacht en u zult er rijkelijk voor beloont worden.

 

Het overwinteren van Fuchsia's is vrij makkelijk. Zet ze op een koele, vorstvrije kamer en geef beperkt water. Laat ze niet helemaal uitdrogen. Ook kan je Fuchsia's gemakkelijk inkuilen, zie hier hoe dat moet. Winterharde soorten kan je uiteraard buiten laten staan. In het voorjaar haal je de weggezette planten weer tevoorschijn. Geef ze wat verse grond en begin weer wat meer water te geven. Zodra ze beginnen te groeien gaan we ook weer wat bemesten. Na de ijsheiligen (half mei) kunnen ze weer naar buiten.

 

Al mijn Fuchsia's staan nu op de site. Zodra ze bloeien zal ik ze op de foto gaan zetten en de foto's toevoegen.

De verzameling zal blijven groeien en zodra er nieuwe soorten bijkomen, zal ik deze ook op de site aanvullen.Verder heb ik ook een pagina over Kaapse Fuchsia's.