Knoflooktenen in Sojasaus.


Recepten - Inmaken

Bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten:

  • 8 tot 10 bollen knoflook
  • 360 ml sojasaus
  • 360 ml blanke azijn
  • 240 ml water
  • 3 eetlepels suiker

Voorbereiding.

Steriliseer de potjes, dekseltjes en eventueel rubberen ringen in de soeppan 10 minuten. Laat het water niet te hard koken zodat de potjes niet door de pan ‘dansen’. Neem alles met een tang uit de pan en laat drogen op een schone theedoek. Zorg dat je de randen van de potjes en dekseltjes niet meer aanraakt met je vingers om mogelijke overdracht van bacteriën te voorkomen. Houd het water in de pan warm op laag vuur. Zo heb je het paraat om eventueel werkbestek te ontsmetten.

 

Bereiding:

Doe de vloeistoffen samen met de suiker in een pan en breng aan de kook, zodra het kookt zet het vuur uit.

Laat de vloeistof volledig afkoelen.

Breng een pannetje water aan de kook.

Pel de knoflooktenen en blancheer ze even 2 minuten.

Spoel ze af met koud water en doe ze in de pot.

Doe de afgekoelde vloeistof erbij en zorg ervoor dat de teentjes onder staan. Zorg er ook voor dat er enkele centimeters vrij zijn boven de vloeistof.

Draai de pot dicht en zet deze donker maar op kamertemperatuur weg. Maak na 2 dagen de pot even open en laat de vrijgekomen gassen ontsnappen. 

Na 5 dagen de pot afgieten maar vloeistof opvangen.

De vloeistof weer aan de kook brengen en weer af laten koelen.

De teentjes kunnen er in deze fase groen uitzien maar dit hoort zo.

Doe de teentjes terug in de pot en giet de koude vloeistof er weer overheen zet het weer donker weg voor 20 tot 25 dagen.

Nu zijn de teentjes klaar voor gebruik.

Bewaar de pot vanaf nu in de koelkast.

Eet Smakelijk !!

 

Bewaren.

In de koelkast is het ongeveer 1 jaar houdbaar. Wel erop letten dat er hygiënisch gewerkt wordt.

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 21 april 2022