· 

Een echte trap

in 2006 kocht wij ons huis. Het huis was in redelijke staat, maar er waren wel wat zaken die aandacht nodig hadden. Het schilderwerk was belabberd en de kozijnen waren aan vervanging toe. Ook de CV-ketel deed niets meer. Na diverse klussen was dit jaar de zoldertrap aan de beurt.


 

 

 

Hier op de foto de oude trap. Ooit eens door een voorgaande bewoner gemaakt. Er mankeerde nog niets aan, maar het was wel een schippers-trappetje. Smalle treden en redelijk stijl. Naar boven ging wel, maar naar beneden kon je hem het beste achteruit nemen.

 

Niet een klusje met veel haast, maar hij stond wel op ons lijstje.

 

Dus een aantal offertes laten maken en daarna de klus grotendeels uitbesteed. Alleen de elektra verleggen en het afwerken doen we zelf.

 

 

 


 

 

De eerste dag (vrijdag) verliep prima. Aan het einde van de dag was de oude trap verwijderd en de elektra verlegd. De timmerman had het trappengat aangepast.

 

's Avonds nog even snel de gaten in de muur aangesmeerd. De nieuwe trap kon komen.

 

Om te voorkomen dat we naar beneden storten had ik in het grote open gat een ladder neergezet. Zo kon mijn oudste zoon gewoon naar zolder, waar hij slaapt.

 

 


Maandag kwam de monteur van de trappenfabriek. De trap lag in een paar delen in de bus en binnen 3 uur stond de trap.

 

Boven kwam hij niet helemaal uit en na wat meetwerk moest er een centimeter van de onderkant van de trap af. Na dat gedaan te hebben werd de trap aan de muren vastgezet.

 

De trap sluit mooi op de muren aan.

 


Inmiddels is het plafond weer dicht gemaakt en zijn alle gaatjes en kieren dicht gesmeerd.

 

Aan de muren hangen de trapleuningen en op zolder staan de benodigde hekjes. Ook zijn de muren gesausd.

 

Nu nog wat plinten en het plafond witten. Dan kan de lamp weer goed opgehangen worden. Ook de trap kan in de verf. En dan....Weer een klus geklaard.

 

Met dank aan:

- de timmerman, die echt kundig en net werk geleverd heeft.

- de trappenman, die snel en vakkundig de trap geplaatst heeft.

- en mijn vrouw, die het meeste schilderwerk voor haar rekening neemt.Reactie schrijven

Commentaren: 0