Eten uit de natuur.


Er zijn heel veel inheemse planten die eetbaar zijn. Ze zijn te gebruiken in salades of door de soep.

Enige kennis is wel vereist, maar wie daar interesse in heeft kan dit vrij snel leren.

 

Enkele planten die eetbaar zijn:


Thee maken.

Voor een kopje thee kan je op je eigen tuin, maar ook in de natuur terecht. Hier heb ik een aparte pagina over geschreven.


Zelf plukken.

Als je zelf in de natuur gaat oogsten, zijn er wel enkele spelregels waar je rekening mee moet houden.

  • Weet wat je pluk. Sommige planten lijken op elkaar. Houdt er rekening meer dat sommige look-a-likes giftig kunnen zijn.
  • Pluk met je verstand. Pluk niet alles kaal, maar laat altijd wat staan, zodat het zichzelf weer uit kan zaaien.
  • Pluk geen beschermde planten.
  • Pluk geen planten in de buurt van een drukke weg. Je wilt geen uitlaatgassen of zware metalen op je geoogste gewassen.
  • Pluk niet in de buurt van een uitlaatplaats voor honden.
  • Pluk op plaatsen waar niet gespoten wordt.
  • Houdt rekening met gevaren, zoals teken en de vossenlintworm, e.d.

 


Laatst bijgewerkt: 3 februari 2021