Pompoensoep.


Voorgerecht - Soep

Bereidingstijd: ... uuren  ... minuten

Aantal personen: ...


Ingrediënten:

  • 1.2 kg pompoen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g winterwortel
  • 3 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijn (djinten)
  • 1 liter kraanwater
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 druppels tabasco 

Voorbereiding:

Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterwortel en snijd hem in plakken. 

 

Bereiding:

Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden.

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.

 

Eet smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022