Kip kerrie.


Kip en Gevogelte

Bereidingstijd: 45 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • Boter
  • 1 Ui (gesnipperd)
  • ½ Paprika (fijn gesneden)
  • ½ blik Ananas (kleine stukjes)
  • ½ Blik Maïs
  • 2tl Kerrie poeder
  • 1tl Corcuma
  • 1 el Bloem
  • 1 tl kipbouillon poeder (of 1 kippenbouillon blokje)
  • 250 ml Water
  • ½L  Bechamelsaus
  • Citroensap
  • Zout
  • 300 á 400 gr Kipfilet

 

Bereiding:

Fruit het uitje met wat boter en bak hierna de kip er bij.

Doe de paprika bij de ui en kip.

Bloem erbij doen tot deze alle boter heeft opgenomen en voeg hierna het water,  bouillon, de kerriepoeder en corcuma erbij.

Zorg dat dit alles een gladde pasta wordt.

Verwarm de bechamelsaus en roer deze door het mengsel.

Als alles goed door elkaar is geroerd mag de ananas en maïs er bij.

Breng op smaak met citroensap, zout en cayenne peper.

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Op het laatst toevoegen:

Wat klein gesneden perzik uit blik.

Bieslook fijn gesneden

 

Uit eigen moestuin:

uien, paprika


Datum: 14 februari 2022