Dropijs.


Nagerechten

Hoeveelheid: 800 milliliter


Ingrediënten:

  • 100 gram trekdrop, in kleine stukjes gesneden
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eidooiers (maat L)
  • 225 gram volle melk
  • 225 gram slagroom

Bereiding:

Meng in een schaal de eidooiers en de suiker.

Doe de trekdrop en de melk in een pannetje en warm het langzaam op. De trekdrop smelt heel snel. Breng het tegen de kook aan, roer af en toe door.

Giet een beetje van het melk-dropmengsel bij de eidooiers, roer meteen goed door anders krijg je roerei. Herhaal dit totdat alle melk met de dooiers is vermengd.

Dit mengsel mag terug in de pan. Warm het op laag vuur op totdat het dikker wordt (82-84°C). Blijf voortdurend roeren. Als je met je vinger een streep achterop je lepel kunt trekken die niet dicht loopt dan is het mengsel dik genoeg.

Haal de massa van het vuur en giet het door een fijne zeef in een schone kom. Laat de massa volledig afkoelen.

 

Klop de slagroom lobbig, ongeveer yoghurt dikte. Roer het dropmengsel los en spatel het door de slagroom.

Draai nu het dropijs volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 14 februari 2022