Chinese kippensoep.


Voorgerecht - Soep

Bereidingstijd: 25 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 200 gr gekookte kip (kleine stukjes)
  • 1½ l kippenbouillon
  • 50 gr Mihoen
  • 1 Prei (dunne reepjes schoongewassen)
  • 1 Ui (gesnipperd)
  • 1 tl Ketjap asin
  • 1 Ei
  • 1 el Aardappelzetmeel
  • Selderij
  • Zout 

Bereiding:

Breng de bouillon aan de kook en doe de kip, ui, prei erbij en laat deze 10 minuten zachtjes koken.

Maak de mihoen klein en doe de ketjap en de zout bij de soep.

Laat alles nog 2 minuten koken en vergeet niet af en toe te roeren.

Bind de soep met aangemaakte aardappelzetmeel.

Klop nu de ei in een kom en maak er een omelet van.

Snij de omelet in kleine reepjes.

Voeg de ei aan de soep toe en als de soep in een kom zit kan je deze garneren met fijngeknipte selderij.

 

Eet smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022