Tafelzuur.

Zoetzuur ingelegde groenten.


Recepten - Inmaken

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Hoeveelheid: 2 liter


Voor 2 weckpotten (Beugelpotten) van 1 liter.

 

Ingrediënten:

  • 1 kg groenten
  • 200 gr. suiker
  • 400 ml. witte azijn
  • 400 ml. water
  • 1 el. zout
  • 1 el. zwarte peperkorrels
  • 1 el. mosterdzaad
  • 1 el. korianderzaad
  • 2 laurierbladeren
  • 2 tenen knoflook

Voorbereiding:

Destilleer de weckpotten en de rubber ringen door ze 10 minuten in een pan met water te koken.

Laat ze daarna uitlekken op een schone theedoek.

 

Bereiding:

  • Was de groenten goed en snijd in kleine stukjes.
  • Houd de groenten even apart.
  • Doe de azijn, water, suiker, zout en andere kruiden in een grote pan en breng aan de kook.
  • Kook de harde groenten, zoals wortel, ui, bloemkool en de knoflook 3 minuten in het water-azijn mengsel.
  • Schep de groenten eruit, laat het afkoelen en meng het met de zachte groenten, zoals komkommer, paprika e.d.
  • Doe de groenten in een weckpot, voeg het hete water-azijnmengsel toe en sluit de pot goed
  • Zet de pot op z'n kop. De pot zuigt dan vacuüm. Laat zo afkoelen.
  • Je kunt het tafelzuur na 1 uur al gebruiken, maar lekkerder is het vanaf 1 dag als alle smaken goed zijn doorgetrokken. 

Eet Smakelijk !!

 

Bewaren:

De gesloten pot is in de koelkast 4 maanden te bewaren. Na opening binnen 1 week nuttigen.

 

Uit eigen moestuin:

uien, knoflook, rode peper, wortel, knolselderij, bloemkool, komkommer, courgettepeterselie, koriander, enz.


Datum: 10 Januari 2024