Spelt pannenkoeken met desem.


Graan en deegwaren

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten


Ingrediënten:

  • 200 Desemstarter
  • 400 gr speltbloem
  • Mespuntje zout
  • 4 eieren
  • 1 l melk of wei (of half om half)
  • Olie

Voorbereiding:

Doe de desemstarter, de bloem en de zout in een kom. Voeg de eieren toe. Voeg als laatste de melk/wei toe.

Goed mengen met een garde. Laat het op kamertemperatuur afgedekt minimaal 30 minuten staan, maar liever enkele uren.

 

Bereiding:

Meng het beslag nog even kort door.

Zorg ervoor dat de pan waarin je de pannenkoek bakt goed warm is.

Doe een klein beetje olie in de pan en vervolgens 1 soeplepel beslag. Verdeel het beslag over de gehele pan. Zodra de pannenkoek aan de bovenzijde droog is, kan de pannenkoek gedraaid worden. Dan nog heel even bakken en de pannenkoek is klaar.

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Je kunt ook een gedeelte (bijvoorbeeld de helft) van de bloem vervangen voor ander meel.

Voeg een klein beetje olie toe aan het beslag. Dan bakken ze minder snel vast aan de pan.

Voeg een klein beetje stroop toe aan het beslag voor zoete pannenkoeken.

 


Datum: 25 maart 2022