Citroenijs.


Nagerechten

Hoeveelheid: 1 liter


Ingrediënten:

  • 120 ml citroensap (dit zijn ongeveer 2,5 citroenen)
  • 3 eieren
  • 180 gram suiker
  • 240 ml melk
  • 350 ml slagroom

Bereiding:

Meng in een pan de citroensap, eieren en suiker tot een egaal mengsel. Voeg de melk toe en breng dit mengsel op een lage temperatuur aan het borrelen. Het mengsel dikt dan iets in, doordat de eieren verwarmd worden. Na een paar blobjes alsof het hete lava is kan het vuur uit en giet je het mengsel door een zeef in een kom. Dek de kom af met wat plastic folie en laat dit mengsel in de koelkast afkoelen tot het goed koud is.

 

Wanneer je citroen ijs mengsel is afgekoeld roer je de slagroom er door. Dit hoef je niet eerst op te kloppen, maar mag er zo bij gegoten worden. Draai het ijs in de ijsmachine en houd hierbij de instructies van je ijsmachine aan. In mijn machine heeft het ijs zo’n 45 minuten gedraaid voor het een mooie ijs structuur had. 

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 14 februari 2022