Visgratin.


Visgerechten

Bereidingstijd: 60 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 600 gr aardappels
  • 2 stengels lente-ui
  • ½ bosje dille
  • ½ bosje peterselie
  • 200 gr wortels
  • 1,4 kg verschillende soorten vis
  • 100 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 260 ml witte wijn of groente bouillon
  • 2 tl mosterd
  • 600 ml melk
  • 1 citroen
  • suiker
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding:

Verwarm de over voor op 200 ºC.

Pers de citroen uit.

Snijd de lente-ui fijn.

Maak de vis schoon en snijd deze in blokjes.

Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes Snijd de wortel in blokjes. Kook de wortels en de aardappels even voor.

 

Bereiding:

Smelt de boter op een middelhoog vuur in een grote braadpan. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Blus af met de witte wijn of de bouillon.

Doe de melk, de mosterd en het citroensap in de pan. Kruid dit met zout, peper en suiker. Voeg de dille, peterselie en lente-ui toe. Meng het goed en laat alles 2 à 3 minuten koken. Neem de pan van het vuur en zet deze opzij.

Voeg alle ingrediënten toe aan de ovenschotel, kruid het met zout en peper en zet de schaal 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

aardappels, wortels, lente ui, dille, peterselie


Datum: 11 februari 2022