Preisoep.


Voorgerecht - Soep

Bereidingstijd: ... uuren  ... minuten

Aantal personen: ...


Ingrediënten:

  • 2 preien
  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • ½ theelepel kerrie
  • 1 liter kippenbouillon
  • Olijfolie
  • (gebakken spekjes)
  • (fijngesneden bieslook)

Voorbereiding:

Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook.

Snijd de preien in ringen en was deze goed.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

 

Bereiding:

Fruit de ui samen met de knoflook in de pan met olie aan.  Voeg de helft van de prei en 1/3 van de aardappelblokjes bij de ui en bak dit even mee. Breng op smaak met peper en kerrie. Voeg de kippenbouillon er bij en laat dit 15 minuten koken.

Pureer de soep glad en voeg de achtergehouden prei en blokjes aardappel toe. Laat dit nog 10 minuten meekoken tot de aardappel gaar is.

Serveer de preisoep met fijngesneden bieslook, en gebakken spekjes. Lekker met een broodje er bij.

 

Eet smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022