Hamburger-broodjes.


Graan en deegwaren - Brood

Bereidingstijd: 4 uur

Hoeveelheid: 9 broodjes


Ingrediënten:

  • 500 gr tarwebloem
  • 6 gr droge gist
  • 10 gr zout
  • 25 gr zonnebloemolie
  • 50 gram ei, op kamertemperatuur
  • 275 gr volle melk, op kamertemperatuur
  • Sesamzaad

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en kneed alles in 10 -15 minuten tot een soepel deeg dat goed van de wand van de kom loslaat. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

 

Eerste rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom, 1 x draaien zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Dek de kom af met ingevet plasticfolie of een douchemuts en laat het deeg op kamertemperatuur in ongeveer 60 minuten in volume verdubbelen. Het deeg is goed gerezen als je er met een vinger in prikt en het gat blijft staan.

 

Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek en duw de lucht eruit. Verdeel het deeg met een deegsteker in 9 gelijke stukken. Bol de stukjes deeg op en laat ze afgedekt met ingevet plasticfolie 15 minuten rusten. Druk ieder deegbolletje met de palm van je hand plat. Als het niet in één keer lukt, laat het deeg dan nog even liggen en druk het dan opnieuw plat. Bestrijk of besproei de bovenkant van de deegstukjes met water en strooi er sesamzaadjes over. Druk de sesamzaadjes met je hand vast in het deeg. Leg de deegstukjes 10 centimeter uit elkaar op een bakplaat en dek ze af met ingevet plasticfolie.

 

Tweede rijs: Laat de broodjes op kamertemperatuur in ongeveer 1 uur tot bijna in volume verdubbelen. Ze zijn goed als je er met een (natte) vinger op drukt, de afdruk even blijft staan en dan langzaam terugveert.

 

Oven voorverwarmen: Verwarm tijdens de tweede rijs de oven voor op 220 ᵒC (boven- en onderwarmte). Als je met hete lucht wilt bakken, verlaag dan de temperatuur met 20 ᵒC of volg de gebruiksaanwijzing van de oven.

Bakken: Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin. Leg de broodjes direct na het bakken op een rooster en laat ze afkoelen.

 

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 8 april 2022