Roti.


Kip en Gevogelte

Bereidingstijd: 1 uur en  20 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 500 gr kip
  • 400 gr vastkokende aardappels
  • 500 gr kouseband
  • 2 a 3 eetl Kerrie Masala kruiden
  • 500 ml kippenbouillon
  • Rotivellen (1 per persoon)
  • 2 spaanse pepers
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein potje tomatenpuree
  • Eieren (1 per persoon)
  • 1 eetl olie
  • Peper en Zout
  • 2 eetl bloem

Voorbereiding:

Snijd de kip in middelgrote stukken.

Schil de aardappelen.

Maak de pepers schoon en verwijder de zaadlijsten.

 

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in een goede laag olie.  

Als je de uien en de knoflook een minuutje hebt gefruit mag je ze eruit halen en gaan we de kip aanbakken. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet gaar te zijn, dat komt straks als de bouillon erbij komt en de aardappels.

 

Als de kip goed aangebakken is gooi je de uien en knoflook en samen met de aardappels weer in de pan. Bak alles even goed aan en doe de scheppen kerrie masala kruiden erbij. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. De kip en aardappelen mogen niet helemaal onder de bouillon staan. Voeg ook de tomatenpuree toe. Als laatste voeg je de Spaanse peper toe

 

Blijf ondertussen de bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn, dat zal ongeveer 30 - 40 minuten duren. Blijf tussendoor vooral heel veel proeven, als je meer smaak nodig hebt kun je of meer kerrie masala kruiden, peper en zout of wat extra bouillon toevoegen.

 

Als laatste aan het gerecht voeg je de kousenband toe. Deze maak je eigenlijk hetzelfde als snijbonen, hier lijken ze qua structuur ook wel een beetje op. Je snijdt ze in stukken van 3 a 4 cm en doet ze een kwartier voor het einde erbij. Als je ze knapperiger wilt kan je ze ook wat later toevoegen.

Je kunt nu eventueel de bloem toevoegen om de saus in te dikken.

 

Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Laat ze even afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af en bak ze daarna in een pan met een laagje olie. Probeer ze goed te draaien zodat ze in zijn geheel lekker bruin worden.

 

De roti vellen kan je even opwarmen in de pan of in de magnetron, afhankelijk van je mogelijkheden in de keuken.

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

rode uien, knoflook, rode peper, aardappels, kouseband


Datum: 14 februari 2022