Chocolade ijs.


Nagerechten

Hoeveelheid: 800 milliliter


Ingrediënten:

  • 375 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 3 eidooiers
  • 2 el cacaopoeder
  • 150 gr pure chocolade, grof gehakt
  • snuf piment

Bereiding:

Doe de melk met de slagroom en de helft van de suiker in een pan en breng deze aan de kook. Klop in een kom de eidooiers los met de rest van de suiker en het cacaopoeder.

 

Giet – als het melkmengsel kookt – de helft daarvan op het eidooiermengsel en roer dit goed door. Schenk alles terug in de pan en verwarm het mengsel al roerend op laag vuur. Het mengsel mag niet koken! Verwarm het tot 85 °C. De massa zal gaan binden en iets dikker worden.

 

Haal de pan van het vuur en giet de hete crème door een fijne zeef op de gehakte chocolade. Voeg een snuf gemalen piment toe en meng alles met een staafmixer tot een gladde massa. Laat het ijsmengsel afkoelen en zet het een paar uur in de koelkast, voordat je er ijs van gaat draaien.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 14 februari 2022