Knoflook op honing.


Recepten - Inmaken

Bereidingstijd:  5 minuten


Honing heeft van zichzelf een anti-bacteriële werking. Zo is honingzalf een geweldig middel voor kleine wondjes.

Ook voor het conserveren van knoflook is honing uitermate geschikt.

 

Pel de knoflook en verwijder alle lelijke tenen. Snij de kontjes eraf en spoel ze even om in een schaaltje water.

Laat ze vervolgens goed uitlekken en doe ze in een (beugel)pot.

Vul deze pot vervolgens met honing tot ruim boven de knoflooktenen.

 

Schut ze de eerste 2 weken elke dag even om. De knoflook zal in eerste instantie gaan drijven, maar binnen enkele dagen beginnen de eerste teentjes al te zinken. Zodra alle tenen gezonken zijn hoeft de pot niet meer omgeschud te worden.

 

Zo heb je altijd verse knoflook die nog zoeter geworden is door de honing. 

 

De honing wordt steeds dunner en neemt de smaak van de knoflook aan. De honing is heerlijk om te gebruiken voor door de sla-dressing of om over de kip te druipen tijdens het bakken.

 


Eet Smakelijk !!

 

Bewaren:

De honing met knoflook is jaren houdbaar. Hij staat liever niet koud en kan dus gewoon in een kastje staan.

Hoe ouder het wordt, hoe lekkerder.

 

Als de pot te leeg wordt, kan je hem gewoon aanvullen met nieuwe honing of verse knoflook. Als je er verse knoflook aan toe voeg, de eerste dagen wel weer omschudden, totdat alle teentjes weer gezonken zijn.

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 9 Januari 2024