Visstoofpotje.


Visgerechten

Bereidingstijd: 40 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 750 gram gemengde visfilet en schelpdieren (zeebaars, mul, schol, inktvis, tonijn, sint-jakobsschelpen, grote garnalen, scampi/langoustines, gekookte mosselen)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 groot glas droge witte wijn
  • 200 ml visbouillon
  • 1 grote ui
  • 2 knoflookteen
  • 1 tak rozemarijn
  • 3 volle eetlepels kappertjes
  • ± 3 eetlepels bloem
  • ½ citroen
  • handje peterselie
  • olijfolie
  • zout & peper uit de molen

Bereiding:

Snij de vis in flinke dobbelstenen, help het overige spul uit eventuele jasjes. Bestrooi alles met zout en peper en haal dan door de bloem. Verhit een hapjespan tot loeiheet, verhit er dan een ferme scheut olie in en bak alle vis in porties kort aan tot ze een tikje bruin worden. Haal uit de pan. Snipper de ui en knoflook, hak de rozemarijn fijn. Fruit samen zachtjes glazig in dezelfde pan. Blus af met wijn. Voeg bouillon en tomaten toe. Laat 10 minuten zonder deksel op hoog vuur pruttelen en inkoken. Rasp de schil van de citroen erboven fijn, voeg vervolgens ook een ferme kneep sap toe. Doe de vis er weer in, plus de kappertjes en de helft van de gehakte peterselie. Laat 10 minuten onder een deksel zachtjes stoven en warm worden. Proef op zout en peper. Garneer met de rest van de peterselie.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022