Speltkoekjes

met cranberries en chocolade.


Graan en deegwaren

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten


Ingrediënten:

  • 200 gr speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei-geel
  • snufje zout
  • 30 gram suiker
  • 3 eetlepels honing / agavesiroop
  • 125 gr boter

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng ze met de deeghaak tot een stevig (licht plakkerig) deeg. Voeg nu eventueel de extra ingrediënten toe, zoals de chocolade en/of de cranberries. Meng het nu nog eens goed door.

Maak een lange rol van 5cm doorsnede. Rol deze in plasticfolie en laat deze minimaal een 10 minuten opstijven in de vriezer.

 

Verwarm de over voor op 175 graden

Snijd deze rol in plakken van ongeveer ½ cm dik. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 18 tot 20 minuten gaar. Leg ze daarna even op een rooster om ze te laten drogen.

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Eventueel toevoegen aan het deeg:

  • Vanillesuiker
  • Citroenrasp
  • 80 gram Pindakaas
  • 50 gr pure chocolade stukjes
  • Kokosrasp
  • 1 eetlepel kaneel of koekkruiden
  • 50-75 gram gewelde rozijnen of cranberries.

Datum: 16 februari 2022