Daging smoor.


Aziatische gerechten

Bereidingstijd: 3 uur en 30 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 500 gram sukadelappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sjalotten
  • 1 tomaat
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 300 ml water
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ eetlepel azijn
  • olie
  • peper en zout

Voorbereiding:

Snijd het vlees in blokjes en kruid deze met peper en zout. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Snijd de tomaat in blokjes.

 

Bereiding:

Verhit een beetje olie in een braadpan en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. Voeg de nootmuskaat en de kruidnagel toe en schep het nog even om.

Voeg de sukadelappen toe gevolgd door de tomaat, ketjap, het water en de azijn.

Roer het geheel goed door, doe een deksel op de pan en draai het vuur laag. Stoof het sukadevlees in ongeveer 3 uur gaar. Als het voortijdig droog begint te worden, voeg dan nog wat water of ketjap toe.

Schep vlak voor het einde de chilipoeder erdoor en laat dat nog een kwartiertje meestoven.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022