Beginnen met tuinieren
Tuinieren · 31. januari 2024
Wie al langer tuiniert weet al veel over de tuin. Dingen zoals zaaien, verplanten, wieden zijn dan al bekend. Voor beginnende tuinders geef ik het advies om met een klein stukje grond te beginnen. Neem eerst eens een stukje van maximaal 50 tot 100 vierkante meter. Je zal zien dat het toch meer werk is dan je denkt. Begin makkelijk. Maak je tuin vrij van onkruid. Schoffel alles af en hark het onkruid op de composthoop. Richt de tuin grofweg in. Bepaal waar de paadjes komen en waar je eventueel...

Kombucha
Fermenteren · 23. januari 2024
Kombucha, lekker en gezond. Niet vreemd dat het zo'n rage is. Lees er hier alles over.

Zuurkool maken
Fermenteren · 22. januari 2024
Er gaat niets boven zelfgemaakte zuurkool. Het maken is zo klaar en na 3 weken kan je het al eten.

Tepache maken
Fermenteren · 09. januari 2024
Tepache is een licht alcoholisch drankje dat zijn oorsprong vind in Zuid-Amerika. Deze drank wordt gemaakt van de schillen van een ananas. Zo wordt dit ook nog gebruikt. De schil wordt samen met water, suiker en wat kruiden vormt dit een heerlijk drankje. Het resultaat is verbluffend lekker.

The Repairshop, een nieuwe lamp
Algemeen · 23. januari 2023
Toen ik 2 weken geleden samen met mijn zoon aan het wandelen was, viel mijn oog op iets. In het gras lag een oude fabriekslamp. Na thuis overlegd te hebben, hebben we de lamp opgehaald.

Tuinklusjes in Januari
Tuinieren · 19. januari 2023
Januari is nog een rustige maand, want buiten is het nog te nat en te koud. Toch is het nieuwe seizoen alweer begonnen. De eerste gewassen kunnen alweer gezaaid worden, zeker als je een kas of kouwe bak hebt.

Drukte op de tuin.
Tuinieren · 17. juni 2022
Juni is altijd de drukste tijd op de tuin. Er is alweer heel veel te oogsten, maar ook het zaaien gaat gewoon door. En tussendoor nog even alles schoffelen en wieden.

Honing slingeren.
Tuinieren · 03. juni 2022
Het is weer begin juni. Tijd om de voorjaarshoning te slingeren. Eergisteren, 1 juni, heb ik de plaat met de bijenuitloop geplaatst. Dit is een plastic hulpmiddel waarbij de bijen maar 1 kant op kunnen lopen. Deze plaats je tussen de broedkamer en de honingkamers. Na 1 à 2 dagen zijn dan bijna alle bijen uit de honingkamer gelopen en er zijn dan dus geen nieuwe bijen meer naar binnen gelopen. Dit is gemakkelijker voor mij en rustiger voor de bijen. Vandaag is het 3 juni. Het is warm en rustig...

Zaaien, zaaien en zaaien.
Tuinieren · 14. april 2022
Drukte op de tuin. Er kan momenteel alweer volop gezaaid worden. Maar ook het onkruid begint te groeien. Piepers poten, bollen planten, maaien, schoffelen, nog meer zaaien. Het is weer echt voorjaar.

De tuin in maart.
Tuinieren · 17. maart 2022
Na de stormen van februari breekt de zon door. Ook in de tuin is dit goed te merken. En er is dan ook veel te doen in de moestuin.

Meer weergeven