Tom Kha Kai.


Recepten - Voorgerecht - Soep

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 2 Uien
  • 2 Knoflooktenen
  • 1 Spaanse peper
  • 1 cm Gember
  • 1 theelepel Laos
  • 2 stengels Citroengras
  • 4 Limoenblaadjes (Kaffir)
  • 1 theelepel Trassi (garnalenpasta)
  • 500 gr kippendijfilet
  • 400 ml Kokosmelk
  • 500 ml Groentebouillon
  • 1 eetlepel Vissaus
  • 1 eetlepel Honing
  • 4 tomaten
  • 1 blikje maïs
  • 1 Paksoi
  • 1 Aubergine
  • 150 gr Kastanjechampignons
  • 2 Lente-uien
  • 1 handvol Taugé
  • 1 handvol Koriander

Voorbereiding:

Maak de ui schoon en snijd hem in stukken.

Maak de knoflook, Spaanse peper en gember schoon en hak het fijn in een keukenmachine.

Snij de kippendijfilet in grove stukken.

Snij de paksoi  in repen.

Snij de tomaten aan parten.

Snij de lente-ui in ringen.

 

Bereiding:

Fruit de ui 2 minuten in de olijfolie. Voeg de gekneusde citroengras en de fijngemalen knoflook, Spaanse peper, gember toe. Voeg ook de laos, de limoenblad en de trassi toe. Bak alles totdat de geuren lekker los komen. Voeg dan de kip toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg nu de tomaten, de maïs en de aubergine toe. Bak dit ook weer een paar minuten mee. Blus het geheel af met de groentebouillon. Voeg de kokosmelk en de honing toe en breng het geheel aan de kook. Voeg nu de paksoi en de champignons toe en breng het weer aan de kook. Maak de soep af met de lente-ui, taugé en de koriander.

Serveer hem met een schijfje limoen.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

uien, knoflook, rode peper, tomaten, aubergine, paksoi, gember, lente-ui, citroengras, koriander.


Datum: 26 maart 2022