Schotse pastei.


Graan en deegwaren

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten


Ingrediënten:

Kort korstdeeg

  • 400 gr bloem
  • 3 tl suiker
  • ½ tl zout
  • 120 gr boter (koud)
  • 100 ml  ijswater
  • 2 tl citroensap of azijn
  • 1 eigeel (bij dubbele portie 1 heel ei)
  • 1 eiwit (voor het afsmeren van de pasteitjes)

Voor de vulling

  • 500 gr vlees fijngehakt
  • 60 ml rund of kippen bouillon
  • ½ ui fijn gesnipperd
  • 2 tl worcestersaus
  • ½ tl zout
  • ½ tl gemalen peper
  • 50 gr boter
  • bloem om te binden.

Bereiding:

Meng de bloem, zout en suiker door elkaar. Snij de boter in de bloem tot kleine stukjes. Meng hierna de boter met je handen door de bloem. Maak een kuiltje in de bloem. Giet in het kuiltje het eigeel en het ijswater en meng dit door de bloem. Maak hier een grote bal van. Dek af met folie en plaats dit voor een ½ uur in de koelkast.

 

Als het deeg in de koelkast staat te rusten kan je met het vlees aan de gang.

Meng het vlees, bouillon, worcestersaus, zout, peper en de uien.

Smelt de boter in een grote pan, op middel hoog vuur. Bak het mengsel aan tot de buitenkant gaar is. Voeg de bloem toe tot alles gebonden is. Laat dit afkoelen.

 

Rol het deeg uit tot het 2 à 3 mm dun is. steek hier rondjes van + 10 cm uit. Vul de rondjes met twee eetlepels vleesmengsel en vouw de rondjes dicht.

Een pasteipers kan handig zijn.

Smeer de pasteitjes af met het overgebleven eiwit.

 

Plaats in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden voor een30 minuten.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 16 februari 2022