ijs.


Nagerechten

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten

Aantal personen: ...


Ingrediënten:

  • 6 eierdooiers
  • 60 gr suiker
  • 600 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels bloem

Bereiding:

Doe de eierdooiers samen met de poedersuiker in een metalen kom en klop dit tot een luchtig mengsel.

Klop dan de bloem door het eiermengsel.

Verwarm ondertussen de melk op laag vuur tot tegen het kookpunt.

Schenk dan de melk geleidelijk, onder voortdurend kloppen, bij de eieren.

Wanneer alles toegevoegd is verwarm je de vla boven een pan zachtjes kokend water, au bain marie, tot de vla gebonden is.

Voeg dan het vanille extract toe en roer goed door. Schenk in een kom en laat afkoelen.

Roer af en toe door zodat er geen vel op de vla ontstaat. Of afdekken met plasticfolie

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 14 februari 2022