Vanille ijs.


Nagerechten

Hoeveelheid: 600 milliliter


Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 1 vanille suiker zakje
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 vanille stokje
  • 4 eieren (eigeel)

Bereiding:

Breng in een steelpannetje de melk met het vanillestokje aan de kook (als het kookt mag het vuur uit).

Haal het vanillestokje eruit en snij deze in de lengte open en haal de vanillemerg eruit en roer deze door de melk.

Scheid de eieren en doe de eigelen in een aparte kom en vermeng deze met de basterdsuiker en de vanille suiker.

Klop de slagroom lobbig (dus net niet stijf).

Meng geleidelijk (al kloppend) door het ei/suiker mengsel de melk, doe dit voorzichtig, als het te snel gaat worden de eieren te warm en krijg je roerei of klontjes.

Schep hier als laatste de lobbige slagroom doorheen.

Koel het volgens de beschrijving van de ijsmachine en binnen een half uur heb je heerlijk vanille ijs!

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 14 februari 2022