Kip.


Kip en Gevogelte


Ingrediënten:

  • kipfilet (4 stuks)
  • 2 lt water
  • Half kopje rookhout
  • 200 gr zeezout
  • 1 el peperkorrels
  • 1 el thijm
  • ½ tl rozemarijn
  • 4 st laurierblaadjes

Voorbereiding:

We beginnen met het maken van de pekelopslossing. Deze kan je het beste ‘s ochtends maken.

1.  Breng 2 liter water aan de kook;

2.  Doe hier het zout, de peperkorrels, thijm, rozemarijn en laurierblaadjes bij;

3.  Laat dit even koken zodat het zout goed oplost en de smaak van de kruiden goed vrij komt;

4.  Laat deze daarna afkoelen in de koelkast;

5.  Leg de kipfilets een half uur in het pekelbad en spoel deze af waarna je ze droog dept;

6.  Laat ze dan nog even nadrogen in de koelkast.

 

Bereiding:

Roken:

Nu het echte werk.

Het roken op laag vuur duurt ca. 20 minuten. Als je van droge kip houd moet je ze er wat langer op houden.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 14 februari 2022