Speltbrood.


Graan en deegwaren

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten


Ingrediënten:

  • 750 gr speltbloem-meel
  • 10 gr zout
  • 7 gr droge gist
  • 600 gr lauw water
  • Evt. wat havervlokken- sesamzaad-pompoenpitten-zonnebloempitten

Bereiding:

Voeg de gist samen met 50 gr lauwwarm water en laat dit 10 minuten staan.

 

Doe het meel, bloem samen met het zout in een kom van je keukenmachine. Meng dit even. Voeg het water en het gistmengsel toe en kneed er een soepel deeg van.

Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt en je het als een kauwgombal uit elkaar kunt trekken.

 

Rol het uit tot een ronde rol. En breng alle buitenzijdes naar binnen, zodat er een mooie rol ontstaat. Leg de rol in een ingevette broodvorm.

 

Laat het deeg afgedekt een uur rijzen.

 

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden.  Zet onderin de oven een braadslede met water. Dit zorgt voor stoom.

 

Kerf het deeg in met een scherp mes en schuif de bakplaat in de oven. Garneer het eventueel met wat havervlokken o.i.d..

 

Bak het speltbrood in ongeveer 40-45 minuten goudbruin. Het speltbrood is gaar als deze een hol geluid heeft als je er op klopt.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 16 februari 2022