· 

Compost

De andijvie begint door te schieten, maar dat vinden de kippen niet erg. Zij krijgen elke dag 1 à 2 kroppen, totdat het weer op is.

 

Op deze mooie dagen kunnen de kippenren mooi even uitmesten en zullen we de composthoop leeg maken.


Ik schep de bovenste 5 cm uit de ren en gooi dit in de kruiwagen. Die leeg ik weer op de plek waar eerder de wortels hebben gestaan. Dit spit ik er komende winter weer onder. Komende week zal ik ze weer een verse baal stro geven.

Ik loop gelijk nog even langs de twee courgetteplanten.  Ja, ik kan weer een courgette plukken. Nu de nachten kouder worden, groeien ze niet zo snel meer.

De kippen krijgen ook vandaag 2 kroppen andijvie en 2 te grote courgettes. Van de buur-tuinders krijg ik de te groot gegroeide courgettes en de kippen vinden ze heerlijk. Ik moet ze wel even door de midden snijden. Ook krijgen ze natuurlijk een bak met legmeel en wat vers water. Vandaag werd ik beloond met 9 verse eitjes.

 

 

 

Het deel dat door de gaasbak in de kruiwagen valt gaat tussen de pioenrozen.

 

Ook knip ik tegelijk het lof van de pioenrozen 5 cm boven de grond af en gooi ook dit op de composthoop. De gezeefde compost wordt gelijk in een laagje van 2 cm over de grond verdeeld.

 

Ook bij de Alstroemeria's gaat een laagje compost en de rest wordt hier en daar wat verdeeld.

 Aan het einde van de middag is de oude composthoop leeg en zijn de pioenen klaar voor de winter.

 

 

 

Daarna ga ik verder met het legen van de composthoop. Ik had inmiddels een nieuwe composthoop opgestart en de bovenste laag de de oude composthoop is daardoor verwerkt.

 

Het onderste gedeelte van de composthoop wordt gezeefd. Het grove deel gaat op de nieuwe composthoop.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0