· 

Fudge

Naast caramel heb ik ook eens fudge gemaakt. En ik kan je vertellen, dit is een blijvertje. Makkelijk te maken en zo verschrikkelijk lekker.

 

Ik maakte 2 verschillende soorten fudge. 1 van pure chocolade met stukjes koek en nootjes (De Rocky Road) en 1 van witte chocolade met pistache en cranberries. Alle twee heerlijk en totaal anders.



Fudge Rocky Road.

Ingrediënten:

  • 400 gram pure chocolade
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1/2 pak volkoren biscuits (of stroopwafel koekkruimels)
  • 100 gram geroosterde nootjes, zoals amandelen, walnoten en hazelnoten
  • 100 gram rozijnen

Voorbereiding.

 

Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Hak de chocolade in stukjes

Verkruimel de biscuitjes

 

Bereiding.

 

Verwarm de gecondenseerde melk samen met de chocolade au bain-marie. Roer dit door totdat alle chocolade gesmolten is.

 

Haal de chocolade van het vuur en meng nu de noten en de rozijnen door de chocolade. En meng als laatste de koekkruimels erdoor.

 

Doe het mengsel nu de de bakvorm en laat het geheel minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

 

Nu kan je de fudge in mooie stukken snijden.

 

-- Eet smakelijk --

 



Fudge met cranberries en pistache.

Ingrediënten:

  • 400 gram witte chocolade
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 theelelepel vanille extract
  • 100 gram pistachenootjes
  • 100 gram gedroogde cranberries

Voorbereiding.

 

Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Hak de chocolade in stukjes

 

Bereiding.

 

Verwarm de gecondenseerde melk samen met de vanille extract en de chocolade au bain-marie. Roer dit door totdat alle chocolade gesmolten is.

 

Haal de chocolade van het vuur en meng nu de noten en de cranberries door de chocolade. 

 

Doe het mengsel nu de de bakvorm en laat het geheel minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

 

Nu kan je de fudge in mooie stukken snijden.

 

-- Eet smakelijk --


(Door de kleurcombinatie is dit een hele leuke fudge om met de kerstdagen op tafel te zetten.)



Tip:

Om lekkere fudge te maken moet je goede chocolade gebruiken. Zelf gebruik ik chocoladeletters van Verkade.

Twijfel je over de kwaliteit, kijk dan eens naar de ingrediënten van de chocolade. Natuurlijk kan er beter cacao als bovenste staan. Als suiker als bovenste vermeld staat, is dat dus ook het hoofdingrediënt en is de chocolade dus van een mindere kwaliteit.

Reactie schrijven

Commentaren: 0