· 

De kas is gespit.

Het grote bed in de tunnelkas is bemest en gespit. Het bed is 4,5 meter lang en 1,2 meter breed. Ik heb er 8 kruiwagens met oude mest ondergewerkt. Ik gooi er deze week iedere dag 2 gieters water op, zodat het goed vochtig wordt. Komende week zal ik beginnen met het zaaien.


Japanse Wijnbes.

Buiten heb ik de Japanse Wijnbes gesnoeid. Zo krijg ik weer een beetje overzicht en kan ik komend jaar makkelijker de bijzonder zoete vruchtjes plukken. Ik zal hem komende week ook nog even opbinden.

 

Er staan ook weer diverse stekken omheen. Deze heb ik losgeknipt en zullen komend voorjaar weer verkocht of uitgedeeld gaan worden. Voor deze bijzondere plant zijn altijd liefhebbers te vinden.

Het snoeisel heb ik gelijk kort geknipt. Dat mag op de composthoop.


Spinazie.

Altijd weer leuk om te zien dat je zaaisel opkomt. Hieronder een foto van de spinazie in de tunnelkas. Deze heb ik 13 november gezaaid.


Uien en Sjalotten.

Ik heb het pootgoed van de Uien en Sjalotten alweer besteld. Er zijn vele soorten te bestellen bij vele (online) winkels. Ik heb ze dit jaar besteld bij Moestuinweetjes.com.

 

Sjalotten, ik ben er dol op en ik zal hier dan ook volop van zetten. Ik bestelde de volgende soorten: Golden Gourmet, Red Sun en Longor.

Ook Uien zijn een makkelijke en leuke teelt. Hiervan bestelde ik de volgende soorten: Snowbal (Witte uien), Red Baron (Rode uien), Rosanna (Roze uien) en Centurion (Gele uien).Buiten heb ik over de bloemkool die er nog staat een net gedaan. Zo kunnen de duiven en eenden er niet bij. Anders zullen zij komende winter zeker de kolen kaal plukken en komt er dus geen bloemkool meer in.

 

Er staan nog maar 3 bloemkoolplanten. Helaas is de rest verloren gegaan aan de rupsen en dergelijke. Nu nog even geduld opbrengen tot in april, voordat de bloemkool geplukt kan worden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0