· 

Een derde tuin - Deel 1

Dicht bij mijn tuin zit een oudere man met een dubbele grote tuin. Ik zal hem Bert noemen. Ondanks dat Bert tuinieren erg leuk vind, is het hem te veel. Hij kan het niet meer bijhouden en afgelopen jaar is dan ook grote delen van zijn tuin overwoekerd met onkruid. Het komende jaar zal ik een deel van zijn tuin gebruiken. Er zit nog wel wat werk aan voordat dit deel bruikbaar is.


 

Ook zal ik er een paar wagentjes met mest overheen verspreiden. Dat kan nooit kwaad en er komt dit jaar meer dan genoeg mest.

 

 

Daarna ga ik alles rustig omspitten. Dit doe ik met een 'voor'. In de voor gooi ik dan een laagje mest en vervolgens gooi ik de volgende regel grond in de voor om zo een nieuwe voor te maken. Ook haal ik dan gelijk zoveel mogelijk kweekwortels eruit.

 

Het betreft een deel van ongeveer 120 m2. In het midden staan 3 regels met aardbeien, deze blijven (op verzoek van Bert) staan. Het deel voor de aardbeien is 6 x 8 meter. Het deel achter de aardbeien is 8,5 x 8 meter.

 

Het is mijn bedoeling dat hier komend jaar de Canna's op komen en een deel zal ik vol zetten met sierkalebassen. Misschien komen hier ook wel de uien of de aardappels te staan. Dat zie ik komend voorjaar wel weer.

 

Er zit veel kweek in de grond. Dat wordt de grootste uitdaging. Eerst alles maar eens schoffelen en afharken, dan ziet het er in ieder geval weer netjes uit. Ik zou blij zijn als ik hiermee klaar ben.

 

 

Bij het schoffelen kreeg ik hulp van een roodborstje. Hij keek of ik het wel goed gedaan had en haalde gelijk wat beestjes en wormpjes uit de grond.

 

Vandaag heb ik in anderhalf uur één-derde van de tuin geschoffeld. Morgen ga ik weer verder.

 

 

 

 

 

Zie ook: Een derde tuin - Deel 2.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0