· 

Tijd om te wandelen

De laatste maanden wandel ik eens per week naar mijn schoonvader, Dit is een wandelingetje van zo'n 4,5 km heem en dit dus ook weer terug. In de winter heb ik wat meer tijd om te wandelen en het wordt dus weer tijd om het wat op e gaan bouwen.

Dus op zondagochtend trok ik mijn goeie schoenen aan en ging samen met mijn jongste zoon de blauwe route van Heiloo doen. Dit is een route van wandelnetwerk-noordholland.nl. 

 

Het is een route van ongeveer 10 km en gaat van Limmen naar Egmond-Binnen en dan weer over Heiloo terug naar Limmen.

 

Er zijn diverse startpunten. Wij begonnen bij het startpunt "Onze lieve vrouw ter nood". Dit is een bedevaart plek. Een mooi bos met allemaal kappelletjes waar gebeden kan worden.

 

Daar gingen we onder het spoor door en via een paar landelijke weggetjes, zoals de Zanddijk en de Limmerweg liepen we richting de Abdij van Egmond.

 

Vlak achter de Abdij gingen we het weiland in. Tussen de koeien door en over onverharde dijkjes. Het was erg jammer dat het niet zulk mooi weer was. Het was grijs en koud en er waren dan ook weinig vogels of andere beestjes te zien.

 

Bij Heiloo kom je weer uit het weiland en ga je langs het dorp door bebost gebied. Hier is weer iets meer leven. Mensen die hun hond uitlaten en hier en daar spelende kinderen. Soms zie je wat huizen door de bomen, maar verder is het een leuk stukje natuur.

 

Ook kwamen we nog een heus kabouterdorp tegen. Honderden paddestoeltjes bij elkaar.

 

 

 

Toen we Heiloo weer uit liepen gingen we weer richting het kapellenbos "Onze lieve vrouw ter nood". Waarna we weer lekker naar huis gingen.

 


 

's Middags heb ik nog 6 km gelopen in Alkmaar, samen met een vriend. Dat was voor die dag wel weer genoeg en zo voelde dat 's avonds dan ook.


Reactie schrijven

Commentaren: 0