· 

Gezaaid in huis.

Zaterdag was het berekoud buiten. Mooi de tijd om eens binnen te gaan zaaien. Sommige pepers en paprikazaadjes waren niet opgekomen. Dus een nieuw zaadje in de lege vakjes gedaan.

 

Daarna de Agapanthus gezaaid. Dit zaad had ik afgelopen jaar zelf geoogst. Ook deze komen in de tray die in de propagator staat. Ik houdt nog wat ruimte voor de zelf geoogste cannazaadjes. Deze moeten eerste even aangeschuurd worden en daarna 24 uur in lauw-warm water. Morgen weer verder.

 

Zondag kreeg ik een appie dat er weer mest gebracht werd. Gelukkig was het minder koud dan gisteren. Gelijk ook maar de houthoop verplaatst naar achterop de tuin. Daar staat hij minder in het zicht, want sommige andere tuinders hadden commentaar en vonden dat ik die 'rommel' wel een keer op kon ruimen. Nadat de mest gebracht was, deze gelijk maar verdeeld over de tuin. Het kan maar weer weg zijn. En natuurlijk de kippen even te eten gegeven. Na twee en een half uur was het werk weer gedaan en ging ik met een tevreden gevoel weer naar huis.


 

Thuis eerst maar eens een kop koffie. Daarna heb ik de cannazaadjes nog gezaaid in de propagator. En nu geduld hebben en kijken wat er opkomt.

 

Komende week ga ik sla, andijvie, lente-ui, peterselie, bloemkool, rode kool en spitskool binnen zaaien in een gewoon kweekbakje. Ik heb de potgrond alvast binnengezet. Dan kan hij vast op temperatuur komen.

 


Rustig aan komen alle bestellingen binnen. Via Moestuinweetjes bestelde ik mijn plantuien en sjalotten.

Dit jaar zal ik de volgende soorten zetten:

 • Sjalot Golden Gourmet       (planten half maart)
 • Sjalot Red Sun       (planten eind februari)
 • Sjalot Longor       (planten half februari)
 • Ui Snowball        (planten in februari)
 • Ui Red Baron       (planten in april, bewaren in de koelkast)
 • Ui Rosanna        (planten in maart)
 • Ui Centurion       (planten in februari of maart)
 • Ui Stuttgarter       (planten van februari tot in april)

Ik heb een paar uien van het soort Snowball in de kas gezet op een half regeltje dat ik nog over had.

 


Ook de tomatenclips en wat nieuwe tomatensoorten had ik bij Moestuinweetjes besteld. Ik ga dit jaar de tomaten langs touwtjes zetten. Deze kan ik dan gemakkelijk vastzetten met deze tomatenclips. Kijken hoe dit bevalt.

De nieuwe tomatensoorten die ik besteld had zijn:

 • San Marzano
 • Brutus
 • Gourmandise
 • Pomodori Grappa

Deze zal ik dit jaar zeker gaan zaaien, samen met nog een aantal andere soorten.

 

Tomaten zaaien doe ik in huis. Om te voorkomen dat ze te groot worden voordat ze de kas in kunnen, wacht ik tot begin maart met het zaaien van de tomaten. Ik houd jullie hiervan op de hoogte.

 

 

 

Groetjes en veel tuinplezier.


Reactie schrijven

Commentaren: 0