· 

Bijna klaar met spitten.

Het is inmiddels al 5 dagen mooi weer. De temperatuur is 12 tot 15 graden, en dat in februari. Het spitten is inmiddels alweer bijna klaar. Nog een paar kleine stukjes. Ook zijn de vaste planten en de pioenrozen gewied. Het begint  er weer allemaal netjes uit te zien.


Update tuinbonen.

Op 24  januari, precies 1 maand geleden, heb ik in de tunnelkas tuinbonen gezaaid. Het heeft allemaal iets langer geduurd dan normaal. Dit komt natuurlijk door de 10 dagen vorst die we gehad hebben. Ik begon de moed al bijna op te geven maar verleden week kwamen de eerst tuinbonen op.

Vandaag stonden de meeste bonen boven de grond.

 

Als het weer zo blijft, dan kunnen ze over een week of 2 buiten uitgeplant worden. 

 


Bijen.

De bijen zijn de winter goed doorgekomen en met zulke warme dagen vliegen ze weer goed. Ook zit er alweer broed (larven en jonge bijen) in.

 

Bij de controle vond ik de kast wat aan de lichte kant. Ik heb voor de zekerheid op de broedkamer de extra ring gezet met wat fondantsuiker. Zodat ik zeker weet dat ze de komende maand ook goed doorkomen. Daarna kunnen ze zelf voldoende eten vinden en mogen ze dat dan ook zeker zelf doen.

 

Over 3 a 4 weken krijgen ze een extra broedkamer. Ook zal dan (of iets daarna) de honingkamer met het moerrooster geplaatst gaan worden.

 

Spinazie.

Afgelopen jaar had ik in november al spinazie gezaaid in de tunnelkas. Nu eind februari kan ik deze bijna plukken. Ik denk dat we komend weekend aan de eerste spinazie gaan.

 


Zaaien.

Ook in de tunnelkas heb ik raapstelen gezaaid. Ook heb ik rode bieten voorgezaaid. Deze heb ik maar even afgedekt met een glasplaatje, want de eerste zaden waren al opgegraven door de muizen.

 

De Sugarsnaps die ik op 16 februari gezaaid heb beginnen ook op te komen. Binnenkort maar eens een rekje zetten voor deze plantjes.

 


Kippen.

 

Ook  de kippen hebben het naar hun zin. Ze krijgen het onkruid dat ik tussen de vaste planten vandaan gehaald heb. Hoewel ze de afgelopen weken maar weinig eieren hebben gelegd, begint het nu weer rustig op gang te komen en raap ik elke dag weer wat eitjes.

 

Deze grote reus is mijn Brahma haan. Normaal hou ik geen hanen, maar dit is zo'n geweldige knuffelkip dat hij mag blijven.

 Reactie schrijven

Commentaren: 0