· 

Begin April

Wat was het de afgelopen dagen een fantastisch weer. Ruim 20 graden, zonnig en windstil. In de moestuin begint het allemaal vorm te krijgen. Eergisteren, 30 maart heb ik de aardappels gepoot en een regel spinazie buiten gezaaid en 1 regel raapstelen buiten gezaaid. Ook heb ik de afgelopen dagen de Sugar Snaps afgehard en deze heb ik vanmorgen uitgeplant langs het daarvoor bedoelde rekje.

 

Aan weerzijde van het rek staat elke 10 cm een plantje. Daarna flink water gegeven. En niet vergeten om er in het begin een net erover te plaatsen, want anders trekken de kraaien ze zo weer uit de grond.

 


Zomerprei.

Bij het tuincentrum had ik 30 preiplantjes gehaald. Op de tuin heb ik een voortje van ongeveer 10 cm diep getrokken en daar in gaatjes geprikt voor de plantjes in te zetten. Je hoef de plantjes niet aan te duwen, slecht enkel goed aanwateren. Zo spoelt er telkens een beetjes grond in de gaatjes en kunnen de preien een mooie lange witte schacht ontwikkelen.

 

Zaaien.

In de kas staat de volgende koolplantjes 3 tot 6 cm hoog. Deze kunnen binnenkort uitgeplant worden. Buiten heb ik gele mosterd gezaaid, voor door de sla. In bakjes in de kas heb ik goudsbloem gezaaid. In de grond in de kas heb ik sla en andijvie gezaaid. 

 

April is de zaaimaand en er kunnen dan ook onwijs veel gewassen gezaaid worden. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon is, dan kan je het veel gemakkelijker herkennen als het zaad opkomt.

 


Dahlia's.

Ik heb alle Dahlia's in potten met aarde gezet (in de kas). Zo zijn ze net iets eerder en kan ik misschien nog wat stekken nemen.

 


Tatsoi.

Ook wel Tah Tsai genoemd. De plantjes in de kas waren groot genoeg om uitgeplant te worden. Ik heb ze buiten tussen de bloemkolen neergezet. (die al bloemkooltjes beginnen te vormen)


Spinazie.

Uit de kas hebben we al 4 keer spinazie gegeten. Heerlijk mals en sappig. Maar wat gaat het hard. Ik denk dat ik er nog maar 1 keer van kan oogsten, voordat ze zullen gaan bloeien.

 


Meloen?

Ja. Dit jaar ga ik weer meloen zetten. In de kas natuurlijk, want meloenen hebben warmte nodig. Ik heb afgelopen week 3 soorten meloen gezaaid en ik zag vanmiddag dat ze nu al opkomen. Dat gaat ook super snel met dit weer. (30 maart was het 36 graden in de kas)

 


Canna's.

Afgelopen dagen heb ik ook alle canna's weer geplant. Misschien nog wel iets te vroeg, maar ik kon het geduld niet meer opbrengen.

 


Tomaten.

Thuis op de vensterbank staat de tomatenplantjes inmiddels 5, 6 cm hoog. Nog even en dan kunnen ze uitgeplant worden in hun eigen potje.

 

1 Ding is zeker, aan tomaten plantjes dit jaar geen gebrek.

 Reactie schrijven

Commentaren: 0