· 

De tuin begin mei

Eindelijk weer aan de slag. Een maand geleden kreeg ook ik Corona. 8 dagen heb ik op bed gelegen. 40 graden koorts en 7 degen geen hap gegeten. Maar daarna begint het eigenlijk pas. Je conditie die je na de Corona hebt is 0,0. Zelf de trap op lopen is zwaar en eenmaal boven moet je eerst weer eens uitrusten. Heel langzaam komt de conditie weer terug. Ik ben nu een ruime maand verder en denk dat ik mijn conditie weer zo goed als hersteld hebt.

 

Op de tuin gaat alles erg rustig. De nachten zijn nog steeds erg koud en dit beïnvloedt de tuin. De tuinbonen zijn nog maar weinig gegroeid. Ze zijn 15 cm hoog en staan al te bloeien. Ook de uitgeplante Sugar Snaps hebben het er moeilijk mee en staan te strijden. We zullen eens een rondje doen over de permatuin.

 

 


De aalbessen.

De aalbessen hebben gebloeid en de bessen beginnen zich te vormen. Ook dit jaar krijgen we weer een prima bessenjaar.

 


Knoflook en Oerprei.

Naast de 2 regels Oerprei (links op de foto) staan 2 regels met voorjaarsknoflook. Daarnaast staat 1 regel sjalotten gevolgd door de rode uien, die er nog maar 2 weken in staan en dus nog nog niet erg te zien zijn op de foto.

 


Alliums.

De grote alliums (Allium Giganteum) hebben hun knoppen al gevormd.  Straks schieten ze omhoog en kunnen de grote, paarse bloemen gesneden worden.

 


De Pioenrozen.

Nog heel even geduld en dan is het weer zover. Zeker een hoogtepunt van de tuin zijn de Pioenrozen. De vele bloemknoppen zijn ontelbaar en er zullen dan ook weer belachelijk veel bloemen volgen.

 

De fruitbomen.

 Bijna alle fruitbomen staan te bloeien. Hierboven een foto van een bloeiende stoofpeer (Gieser Wildeman). Hieronder een foto van een flink teruggesnoeide appelboom.

 

Ook een leuk gezicht zijn de bloeiende kersen, 3 stuks op een rijtje.

 


Blauwe bessen.

Waar ik ook zo van kan genieten is de bloei van de blauwe bessen. Deze trekken vooral hommels aan, die de bloemen zullen bestuiven.

 
Zodra de storm weer wat gaat leggen zullen we ook eens een rondje maken over de moestuin, want ook daar gebeurt van alles.

 

 

In de tunnelkas krijg ik rustig aan wat ruimte en heb ik de afgelopen week de tomaten geplant. Ook de paprika's en de pepers staan klaar om uitgeplant te worden. Ook hiervan zal ik wat foto's maken om een leuk blogje te kunnen schijven. Dit komt er binnenkort ook aan.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0