· 

Dahlia's planten

Het weer leeft zijn eigen leven. Vandaag is het 24 graden en af en toe zonnig. Ook zijn er af en toe heftige onweersbuien.

Het is goed weer om vandaag de Dahlia's uit te planten. Deze zijn enkele weken geleden in potten gezet, om ze een voorsprong te geven. Het stukje grond waar ze moeten komen is verleden week gespit en ik heb er gelijk een flinke dosis mest ondergespit.

 

De Dahlia's stonden al 3 dagen buiten op een schaduwrijke plaats af te harden. Ze pakken slechts een paar uurtjes zon per dag. Zo kunnen ze wennen aan de directe zon en aan de wind. Sommige Dahlia's zijn nog erg klein of zijn nog helemaal niet opgekomen. Deze staan nog in de kas.

 

Vandaag had ik tijd om ze uit te planten. Er word de komende dagen geen nachtvorst meer verwacht en daarna zijn we voorbij de ijsheiligen. Dus aan de gang.

 

Toppen.

Nu ik ze toch allemaal stuk voor stuk in de hand heb, neem in gelijk even de tijd om alle topen eruit te halen. Zo zal de plant meer zijtakken maken en dus veel meer bloemen krijgen. Een klusje wat weinig tijd inneemt en zeker de moeite waard is.

 

Planten.

Ne het spannen van het touwtje pak ik mijn duimstok. De planten komen 60 cm uit elkaar in de regel en ook de regels komen 60 cm uit elkaar.

 

 

Getopte Dahlia.

 

Op de permatuin, voor de bessenstruiken heb ik een ruimte gereserveerd. Tussen de bandwilg en de Eeuwige moes is ruimte voor 8 Dahlia's. Voorlopig staan er 3 regels x 8 planten. Later komt er nog een 4de, langere regel bij.

 

Normaal geef ik na het uitplanten ruim water, maar dat is vandaag niet nodig. Ze zullen vandaag nog genoeg water krijgen.

 

  

Op de moestuin heb ik het vliesdoek van de aardappels afgehaald. Ze komen allemaal mooi op.

 

Gisteren heb ik de gehele tuin eens lekker doorgeschoffeld. Zo ligt hij er voorlopig weer mooi schoon bij.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0