· 

Februari, tijd om te zaaien

Half februari en koud is het zeker niet. Op een enkele nachtvorst na is het zeker overdag dik boven nul. Bijna elke middag schijnt de zon en dat is erg prettig. Het is dan ook al redelijk druk op het tuinencomplex. Hier en daar wordt er ook alweer gespit. Zelf wil ik dit jaar minder gaan spitten. Maar er is natuurlijk altijd wel iets te doen op de tuin.


De bandwilg heeft al zijn eerste katjes.

Nog heel even en dan zal hij gaan bloeien.

Bosbessen.

Alle bosbessen hebben nieuwe grond gekregen die daarna afgedekt wordt met een laag houtsnippers. Dit gaf ook de mogelijkheid om te kijken of er nieuwe stekken aan zaten. Deze heb ik afgeknipt en een eigen potje gegeven. Ik heb er nu 7 nieuwe struikjes bij. Hopelijk zullen ze straks mooi gaan uitlopen.


Zaaien.

Het voorzaaien is alweer begonnen. In huis heb ik afgelopen week Chinese bieslook, Peterselie, Bleekselderij en Knolselderij gezaaid.

 

In de kas (in zaaitrays) heb ik Rode bieten, Kropsla, Veldsla, Spitskool, Rode kool, Rucola en Melde gezaaid. Ook heb ik in een bak tuinbonen voorgezaaid.

 

Ook morgen ga ik nog wat voorzaaien in de kas, zoals bieslook, broccoli, bloemkool, savooiekool en Lathyrus.


Rat in de val.

Ik had het niet verwacht, maar had ik toch zomaar een rat(je) gevangen. De val heb ik met rat en al in de regenton gezet. Het geeft wel een naar gevoel, maar vrijlaten is geen optie.

Franbozen

De frambozen hebben een laagje met nieuwe turf gekregen. Zo kunnen ze er het komende seizoen wel weer tegenaan.


Wieden.

Met dat mooie weer heb ik ook maar even de knoflook, uien en de Hollandse irissen gewied. Dan ziet dat er ook maar weer netjes uit.


 

 

Met dit weer krijg je er echt weer zin in. Lekker buiten rommelen met de zon op je gezicht.Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rudolph (dinsdag, 15 februari 2022 00:43)

    Goed bezig. Het ziet er weer goed uit.