· 

Roerige tijden.

Afgelopen vrijdag hadden we storm. Een met een windkracht 12. Vele bomen zijn hierbij gesneuveld. Zaterdag was het een relatief rustige dag, gevolgd door stormen op zondag en maandag. Tussendoor elke dag naar de tuin om de kippen eten te geven. En natuurlijk gelijk even kijken hoe het erbij staat.


Conifeer.

Op de rand van de tuin van een vriend van mij stond een grote conifeer. Deze heeft de storm niet overleefd. Hij hangt in een andere boom. Dat wordt nog wel even een klusje om deze te verwijderen.


Zaaisels.

Vandaag heb ik in de tunnelkas een regeltje met herfstprei en een regeltje met winterprei gezaaid.

 

Thuis had ik opnieuw paprika's gezaaid. Deze waren niet opgekomen. Ook heb ik thuis in een bakje wat sla gezaaid.


Pioenrozen.

Ik heb via Marktplaats nog wat nieuwe soorten pioenrozen weten te scoren. Dit zijn mijn nieuwe soorten:

 • Alexander Woollcott
 • Command Performance
 • Elsa Sass
 • First Arrival
 • Marie Lemoine
 • Old Faithful
 • Paul M. Wild
 • Primevere
 • Shirley Temple
 • Soft Salmon Saucer
 • Sunny Girl

Hopelijk komen ze snel binnen en kan ik ze dan gelijk planten. Op de tuin beginnen de eerste pioenen al iets uit te lopen.

 

Met deze meegerekend heb ik dan 60 verschillende soorten pioenrozen.

Updatde.

01-03-2022.

Alle pioenrozen zijn inmiddels geleverd en geplant. Allemaal mooie stekken. Ik ben er weer erg blij mee.

Bijen.

Voor de zekerheid had ik maar even een stuk steen op de kasten gelegd. Zo waaien de kasten hopelijk niet om. Ook had ik voor die vrijdag dat het zo hard zou gaan stormen de kasten maar even gesloten. Zaterdag heb ik de ingang weer geopend, zodat ze (als ze dat willen) weer lekker kunnen vliegen. De bijenkasten zijn gelukkig ongeschonden door de stormen heen gekomen.


In de kas.

De kassen hebben de storm ook overleefd. Ook dat is weer erg fijn.

 

In de kas gaat alles zijn gangetje. Ik heb wat gezaaid en nog 10 sla-plantjes uitgeplant.

En wat zie ik nou? 

De regel met worteltjes is al te volgen, net als de regeltjes zomerprei, die hier op deze foto staan.
Reactie schrijven

Commentaren: 0