Brandnetelpesto.

Een goedkope, maar heerlijke pesto. Als je het een keer geproefd hebt, wil je niet anders meer.

En het is zo gemakkelijk te maken.


Recepten - Inmaken

Bereidingstijd: 10 minuten

Hoeveelheid: 225 ml.


Ingrediënten:

  • 75 g brandneteltopjes
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 25 g hazelnoten
  • 35 g extra belegen kaas
  • 1/2 tl versgemalen zeezout
  • 50 g walnootolie
  • 50 g zonnebloemolie

 

Voorbereiding:

Brandnetels kan je overal vinden. Pluk alleen brandnetels op plaatsen waar niet te veel verkeer rijd of waar  weinig honden worden uitgelaten. Brandnetels kunne het beste vanaf maart tot de langste dag (21 juni) geoogst worden.

 

Pluk de brandneteltopjes voorzichtig (met afwas-handschoenen)  op een zonnige dag. Was de brandnetels grondig. 

Rasp de kaas

Maak de knoflookteentjes schoon.

 

Bereiding:

Doe de brandnetels, de hazelnoten, de geraspte kaas, de knoflook en het zout in de keukenmachine. 

Laat deze draaien tot de ingrediënten fijngemalen zijn.

Meng de beide oliesoorten in een maatbeker en schenk met een dun straaltje 

bij de overige ingrediënten in de draaiende keukenmachine.

Als alle olie op is, heb je als het goed is een smeuïge, donkergroene pasta verkregen.

Eet Smakelijk !!

 

Bewaren:

Doe de pesto in een schoon potje en schenk er wat zonnebloemolie over, zodat hij luchtdicht afgesloten is. 

Je kunt de pesto in de koelkast ongeveer 2 weken bewaren.

 

Variatie tips:

Vervang de hazelnoten eens door walnoten of pijnboompitten.

Experimenteer eens met verschillende soorten olie. Je hebt ook amandelolie, raapzaadolie of olijfolie. Je kunt ze alleen gebruiken of in een wisselende verhouding.

 

Uit eigen moestuin:

brandnetel, hazelnoten, knoflook


Datum: 17 maart 2022