Mierikswortel-compot.


Recepten - Inmaken

Bereidingstijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 1 mierikswortel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 mespuntje azijn
  • 3 à 4 eetlepels azijn.

Voorbereiding:

Steriliseer de potjes door ze in eengrote pan met water enkele minuten te koken. Doe hier natuurlijk ook de dekseltjes bij. Laat de potjes en deksels afkoelen en opdrogen op een schone theedoek.

 

Bereiding:

Schil de mierikswortel en rasp ze met een fijne rasp. Doe dit buiten of op een goed geventileerde plaats. De dampen zijn zeer sterk (sterker dan van uien) en kunnen duizelingen veroorzaken. Meng alle ingrediënten en kneed ze met de hand totdat er voldoende vocht vrijkomt. Doe het in de schoongemaakt potjes. Alles goed aandrukken, zodat er geen lucht meet tussen zit. Potjes sluiten en in de koelkast bewaren.

 

Heerlijk om bij diverse recepten te verwerken of om lekkere mierikswortelsaus te maken.

 

Eet Smakelijk !!

 

Bewaren:

De mierikswortelcompot kan je gemakkelijk enkele maanden in de koelkast bewaren. Na opening binnen 3 weken verwerken.

 

Overige informatie:

Verwerk de geraspte mierikswortel binnen 30 minuten, anders zal de sterke smaak vervliegen.

Door het toevoegen van azijn kan men het vervliegen stoppen en zal de smaak stabiel worden.

 

De mierikswortel die je over hebt kan in een bakje in de koelkast bewaard worden. Hij is hier zeker 3 weken houdbaar.

In een diepvrieszakje in de vriezer is hij ongeveer 6 maanden houdbaar. 

 

Uit eigen moestuin:

Mierikswortel

 

Zie ook:


Datum: 13 april 2022