· 

de laatste tomaten

Ook dit jaar hebben we weer vele kilo's tomaten geplukt en verwerkt. Er hangen nog zeer veel tomaten aan de planten, maar het wordt duidelijk minder. De nachten worden kouder en de tomaten rijpen minder snel. Vandaag heb ik weer wat tomaten geplukt. Deze mogen op de vensterbank even narijpen.


 

De tomaten die nog erg groen zijn laat ik hangen. Nu hopen op nog een paar dagen mooi weer. Dan zullen er weer vele tomaten een kleurtje krijgen.

 

Hoewel de eerste planten leeg raken heb ik voor vandaag wel weer genoeg geplukt. Ik heb ondertussen voldoende tomatensaus en van deze tomaten zal ik waarschijnlijk wel weer soep gaan maken. Lekker...

 

Hoewel het blad al wat lelijk wordt hebben we gelukkig nog steeds geen Phytophthora, de bekende aardappelziekte. Aardappels en tomaten zijn immers familie van elkaar en als de ziekte toeslaat worden de stelen en de tomaten bruin en is het al snel gebeurd met de tomaten.

 

Eens in de week pluk ik de tomaten. Zodra ze een beetje beginnen te kleuren, gaan ze mee naar huis en daar mogen ze op de vensterbank narijpen. Daarna kunnen ze gegeten worden, maar de meeste verdwijnen in de soep of in de saus. 

 

Het is inmiddels al half september. Al kan je dat aan het weer niet zien. Het is gewoon subtropisch. Eergisteren was het nog 35 graden. Na deze zeer warme dagen zijn er weer voldoende tomaten aan het kleuren. 

 


 

 

 

 

 

We hebben dit jaar een mooie en lange zomer gehad Hierdoor bloeit mijn witte Agapanthus nu voor de tweede keer dit jaar. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0