· 

Zaaien in de kas.

Het was vandaag mooi weer. Nog wel redelijk fris, 7 graden, maar ze zon scheen het het was gewoon lekker buiten. Toen ik op de tuin was om de kippen te voeren, dacht ik bij mezelf, kom laten we weer eens wat zaaien in de kas. Eerst maar een controle-ronde. Kijken wat er wel en wat er niet opkomt.

 

Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Ik heb al 2 keer eerder wortels gezaaid, maar of nu mijn zaad oud is, of dat de muizen de jonge plantjes opeten, geen idee. Maar er staat nog steeds geen wortels boven de grond. Mijn radijsjeszaad wordt zeker door de muizen opgegeten. Alle zaadjes worden vakkundig opgegraven en opgegeten. Ook de sla die ik in een bakje had gezaaid komt niet op, jammer.

 

Wel gelukt.

De eerste zaai van de spinazie begint als met het maken van echte blaadjes, deze heb ik begin november gezaaid. Ook de tweede zaai van de spinazie (zie foto hiernaast) komt prima op. Deze is half december gezaaid.

 

 

En de Rucola begint ook al ergens op te lijken (foto onder). Ook deze is half december gezaaid.

 Zaaien

Vanmorgen heb ik weer van alles gezaaid. Het bakje met de slazaad heb ik omgekeerd en opnieuw gevuld met zand en weer wat sla gezaaid. Ook de zomerwortels heb ik opnieuw gezaaid. En nog 2 regels spinazie en 2 regels raapstelen.

 

O ja, ik heb ook een regel met zomerprei gezaaid. Dit zal wel 3 tot 4 weken duren voordat dit opkomt, maar dat geeft niets, het is nog vroeg zat.

 

En natuurlijk weer een regel radijsjes, de aanhouder wint.

 


Gisteren heb ik de laatste uien en nog een paar kilo aardappels mee naar huis genomen . Ik heb ongeveer nog voor een maand aardappels. En dat is prima. Ze beginnen alweer een klein beetje te spruiten, dus ze mogen wel eens op.

 Kleine update.

 

Zondag 24 januari heb ik nog 10 zomerbloemkoolplantjes in de kas gezaaid. Tevens heb ik een half zakje tuinbonen voorgezaaid in de kas.

 

Op de Beverwijkse Bazaar kwamen we nog mooie rode sjalotten tegen. Ook hiervan heb ik een kort regeltje gezet in de kas.

 

 

 

Groetjes en veel tuinplezier.


Reactie schrijven

Commentaren: 0