· 

Nog meer zaaisels.

Ik kan haast niet wachten totdat het weer voorjaar is. In de kas groeit alles zeer, zeer langzaam verder. En met het mooie weer van gisteren, nog maar even een stukje gespit, dan kan ik daar over 2 a 3 weken (als het weer het toelaat) de eerste uien planten en misschien alvast wat wortelen zaaien. Maar zover is het nog niet.

 

In een kweekbakje heb ik alvast wat voorgezaaid zoals:

  • Peterselie
  • Spitskool
  • Bloemkool
  • Sla
  • Andijvie
  • Lente-ui
  • Rode lente-ui

Deze staan nu op de vensterbank in de slaapkamer, vlak naast de propagator. Zo pakken ze nog wat licht van de groeilamp mee. En als ze straks groot genoeg zijn, gaan ze de kas in.

 

 

 

 

Daarnaast heb ik in 2 potjes basilicum gezaaid en deze afgedekt met plasticfolie.

 

En in een bakje van de chinees heb ik bleekselderij gezaaid. Dit is een licht-kiemer en het zaad mag dus niet afgedekt worden met aarde. Een bakje van de chinees met een doorzichtige deksel is dan een goede optie om uitdroging van de grond te voorkomen.

  

 

Afgelopen zondag had ik een aantal zaden van de Canna gezaaid. Het was een experiment. Zaterdag had ik de zaden aan 1 kant kaal geschuurd. Daarna hebben ze 24 uur in een bakje met lauw water boven de kachel gestaan. En zondag dus gezaaid in de propagator.

 

Ik had er eigenlijk niet veel verwachtingen van, maar......  kijk nou eens. (foto hiernaast) Na 4 dagen zijn de eerste 3 plantjes al te zien. Fantastisch.

 

ik hou jullie hierover op de hoogte.

 

 

 

Groetjes en veel tuinplezier.


Reactie schrijven

Commentaren: 0