Een goed begin.

Eind februari, na een week van sneeuw en ijs. Buiten is het 10 graden en alle sneeuw is gelukkig weer weg. Voor een snelle start, kunnen we nu al veel gewassen voorzaaien.


Zaaisels.

In de kas kunnen er al veel gewassen voorgezaaid worden. Hieronder een lijstje van wat ik allemaal al gezaaid heb.

 

Dinsdag 16 februari:

Donderdag 18 februari


Buiten.

Ook buiten kunnen de sjalotten en de eerste uien gepoot worden. Plantafstand 10 cm in de regel en 25 cm tussen de regels. Let op dat je voor nu nog alleen rode/bruine sjalotten plant. De gele sjalotten moeten nog even wachten. 

 

Soorten die ik deze week geplant heb:


Spitten.

Hoewel de grond eigenlijk nog veel te nat was, kon ik het niet helpen. Ik moest nog even een stukje spitten. Het bed voor de erwten, de aardappels is ook weer gespit en het bed voor de kolen is bijna klaar.

 


Eerdere zaaisels in de kas.

Ik zag dat er hele kleine puntjes te zien waren in het bakje van de tuinbonen. Zodra ze iets groter zijn zal ik er eens een fotootje van plaatsen. Ook het derde zaaisel van de spinazie liet zich zien.

 Zoete Aardappel.

Ik ga dit jaar weer eens zoete aardappels kweken. Ik heb dit al eens eerder gedaan (enkele jaren geleden) en wil het dit jaar weer eens doen.

 

 

In de zoete aardappels zijn 3 cocktailprikkers gestoken. Zo blijven ze voor de helft en het water hangen. Als ze straks uitgelopen zijn zullen we er stekken van gaan nemen. Uiteraard neem ik jullie hierin mee.

 

Later, ik hoop zo rond half april, zal ik de stekken in de kas per 3 in een speciekuip planten.

 

Na de zomer, in oktober zullen we dan weer kunnen oogsten.

 
Reactie schrijven

Commentaren: 0