· 

Lekker buiten aan de gang.


Na verleden week de witte uien (18 feb) en de sjalotten (16 feb) gepoot te hebben, was het nu tijd voor de gele uien. Ik heb dit jaar 2 soorten: 'Stuttgarter' en 'Centurion'. En als we dan toch bezig zijn gelijk ook maar 2,5 meter worteltjes gezaaid van het ras 'Flyaway'. Ook heb ik de eerste spinazie buiten gezaaid. Let erop dat je om deze tijd wel scherpzaad gebruik. Hiervan zaaide ik een volle regel van 7,5 meter.

 

En dan alles afdekken met vliesdoek. Dit houdt wat warmte en wat vocht vast en zorgt ervoor dat de vogels de uien niet uit de grond trekken. 

 


 

In de kas laten ook de eerste bloemkooltjes zich zien.

Het zijn de eerste plantjes van het ras 'Violetta de sicillia' en de eerste broccoli plantjes van het ras 'groene Canabrese'.

 

Zoals je kan zien op de foto's schijnt de zon. Buiten is het ruim 10 graden en in de kas loopt het kwik op tot 26 graden. Wat kan 'het voorjaar' toch mooi zijn.

 

In de kas geef ik elke dag wat water. Dan kan ik gelijk kijken wat er wel en wat er niet opkomt. Ik heb de radijsjes en een bakje met sla opnieuw gezaaid. Hopelijk komt het nu wel op.

 

Wat wel opkomt zijn de Sugar Snaps. Beschermt met een stukje glas, zodat de muizen de net opkomende erwten niet opeten.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0