· 

Erwten-rekje plaatsen.

Het is inmiddels begin maart. Op de permatuin ben ik lekker aan het opruimen. De houthoop is nu helemaal verplaatst naar achterop de tuin. Alle lossen stenen zijn weer netjes verzameld en opgestapeld. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt om de netten of vliesdoek mee vast te zetten. Ik heb meer als genoeg aan de druiven die in de kas groeien, dus heb ik de buiten-druiven verwijderd.

Ook had ik nog een wagen mest gekregen. Deze heb ik ook gelijk verspreid, dit keer tussen de appelbomen.


Op de andere moestuin heb ik buiten onder het vliesdoek een regel van 2 meter radijsjes gezaaid.

 

In de tunnelkas heb ik rettich en rucola gezaaid.

 

Buiten heb ik een regel van 7,5 meter rucola uitgeplant, elke 10 cm 1 plantje. Als dat allemaal gaat groeien heb ik ruim genoeg rucola.

 

 


Ook heb ik buiten een rekje geplaatst voor de sugar snaps

 

 

Ik heb de 3 palen uitgemeten en met de grondboor gaten geboord voor de palen. Daarna heb ik het rek ertegenaan gezet en enkele centimeters boven een horizontale spijl een paar spijkers in de palen geslagen. Dit om het rek aan op te hangen, zodat het rek iets van de grond af hangt. Vervolgend heb ik het rek vastgezet met tyraps.

 

Dit kan natuurlijk ook met een stuk grof gaas. Houdt het wel 10 cm van de grond af. Dit om te voorkomen dat de jonge planten afgeschoffeld worden door het gaas als dat wat heen en weer gaat door de wind. De plantjes vinden het rek vanzelf wel.

 

De plantjes staan nog in de kas. Als ze straks ongeveer 10 cm hoog zijn, zal ik ze gaan uitplanten.

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0