· 

Tomaten zaaien.

Omdat er wat paprika's weggevallen waren werd het de hoogste tijd om snel nog wat paprika's en pepers bij te zaaien. En als we dan toch bezig zijn, dan kunnen we ook gelijk wel de tomaten zaaien. Dit jaar 15 soorten, waarvan 7 soorten vleestomaten. Ik heb de volgende soorten gezaaid:

 • Brutus - een rode vleestomaat
 • Grappa Gialla - een gele vleestomaat
 • Ossenhart - een rode vleestomaat
 • Moneymaker - de gewone rode handtomaat
 • Brandy Wine Black - een donkere vleestomaat
 • Pomodoro - een langwerpige Italiaanse tomaat
 • Violet Jasper - een gestreepte kersentomaat
 • Ida Gold - een gele handtomaat
 • Ossenhart Pink - een roze vleestomaat
 • De gewone kersentomaat
 • Een gele kersentomaat
 • Heinz 1350 - een rode handtomaat (bekend van de ketchup)
 • Big Rainbow - een gele vleestomaat
 • Outdoor girl - een rode handtomaat (die goed buiten kan)
 • Black from Tula - een donkere vleestomaat

Tomaten zaaien is niet moeilijk. Vul een bak met minimaal 5 cm aarde. Maak hierin gleufjes van ongeveer een halve cm diep en zaai daar de zaadjes ongeveer 2 cm uit elkaar. Den vervolgens de zaadjes af met wat aarde. Tomatenzaad is sterk en blijft lang goed. Ik heb een diepere bak genomen met een doorzichtige deksel. Maak de grond licht vochtig en sluit de bak of dek je bakje af met doorzichtig plastic. De zaadjes zullen met ongeveer 7 dagen ontkiemen. Als de plantjes groot genoeg zijn en 2 bladparen hebben, zullen we ze gaan uitplanten. Maar daarover tegen die tijd een andere blog.

 


Ook leuk om te zien is dat de eerste Pioenrozen alweer opkomen. Daar wordt ik heel blij van.Reactie schrijven

Commentaren: 0