· 

Aardbeien, Pompoenen en Bloemkool

Het mooie weer is in aantocht en de nachten worden ook wat warmer.  Rustig aan gaat alles groeien. Afgelopen week lekker een keer sla en een keer spinazie van de tuin gegeten en vanavond gaan we aan de andijvie. De eerste regel sperziebonen zijn gezaaid en uiteraard hebben we wat gewied.

 

Pompoenen en Kalebassen.

De kans dat we nog nachtvorst krijgen is nihil. Tijd om de pompoenen en kalebassen uit te planten. Op tuin 3 had ik daar een flink stuk grond voor gereserveerd. Dit stuk is grotendeels afgedekt met worteldoek met hiertussen de plantjes. Zo heb ik er weinig werk aan.

 

Ik had een paar plantjes te weinig. Dat is het nadeel als je zaad te lang bewaar. Nog snel wat bijgezaaid. Hopelijk kan ik er volgende week nog een paar plantjes bij zetten.

 

Bloemkool.

De weeuwenteelt van de bloemkool schiet ook al aardig op. De meeste zijn alweer geoogst. Nog een paar en dan zijn ze weer op. De opbrengst valt niet tegen dit jaar.


Ook heb ik buiten 2 Courgettes uitgeplant. En in de kas zijn de laatste Paprika's uitgeplant. Daartussen staan de meloenen. Ik kan uit de kas ook al de eerste rammenassen oogsten. Ook heb ik een klimrek voor de komkommers in de kas geplaatst en daar 2 plantjes bij geplant. Zij zullen wel snel groeien met dit mooie weer.

 Aardbeien.

De aardbeien bloeien nu al ruim een week, tijd om er wat stro tussen te doen. Eerst het gedeelte maar eens goed gewied, dan heb ik er straks veel minder werk aan. daarna de stro ver overheen om het er daarna tussen te frommelen. Door het stro leggen de aardbeien straks droog als het heeft geregend en zullen daardoor minder snel beginnen te schimmelen. Ook komt er zo minder zand aan de aardbeien

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0