· 

Begin juli

Laatste oogst.

Buiten zijn de aardappels geoogst....Ook zijn buiten de meeste uien en sjalotten geoogst. Deze zitten nu in gaasbakken en staan in de kas om te drogen.

 

In de kas zijn de knofloken geoogst. Dit jaar ga ik weer knoflook in de kas zetten, want het zijn mooie grote knofloken geworden. Het zijn 2 soorten. 1 bol gekocht bij AH en 1 bol gekocht op de markt. En de opbrengst van die paar tenen is fantastisch.

 

De meeste aardbeien zijn geplukt en het net is ervan af gehaald. Deze heb ik gelijk over de kersenbomen getrokken, want daar zitten de spreeuwen al in te pikken.

 

De laatste Sugar Snaps zijn geplukt en het rek is opgeruimd. Zo heb ik weer wat ruimte voor een paar regels met sperziebonen. 

 


We zijn voorbij de langste dag en veel sla en andijvie is gaan schieten. En dat vinden de kippen helemaal niet erg. 

Snel nieuwe andijvie en sla gezaaid. Hopelijk kunnen we snel weer oogsten.

 Bloemen.

De Dahlia's schieten omhoog en als ik in de ochtend een bos bloemen geplukt heb, staan er 's middags weer niewe bloemen te bloeien. De Ereprijs staat te bloeien en de Alstroemeria's gaan ook vrolijk door. Zo kom ik 2 keer per week met een bos bloemen thuis.

 


Zaaien.

Afgelopen week nieuwe andijvie en sla gezaaid. Net als nog een regel sperziebonen. Ook zal ik binnenkort de winterbloemkool gaan zaaien.

 

 

Ereprijs (Veronica) in bloei.Kolen.

We hebben al lekker spitskool gegeten. En ook hebben we al een keer broccoli gegeten. Op de lege plekjes komen nieuwe koolplantjes te staan. Ik heb plantjes van spitskool en van Romanesco bloemkool. Op het veldje van de aardappels komen de spruitkolen te staan. 

 


Prei.

De buurman had nog winterprei-plantjes voor mij. Deze zal ik op het bed zetten waar de uien vanaf komen. Dit bed is nu zo goed als leeg en is gisteren doorgeschoffeld. Ik heb er al 45 uitgeplant, maar er staan zeker nog 100 plantjes bij de buurman. Ook deze zal ik komende week uitplanten.


Sperzieboontjes.

Komende week begin ik met het plukken van de sperziebonen. Heerlijk.


Snijbonen.

De snijbonen groeien momenteel erg snel en de eerste bloemetjes zitten er al in.

 


Aalbessen.

De eerste aalbessen kunnen geplukt worden. Heerlijk door de yoghurt.

 


Courgettes.

Afgelopen week heb ik de eerste courgette geoogst. De volgende planten beginnen te groeien en ik zal ook komende week weer een paar plantjes zaaien, zodat ik tot laat in de herfst kan oogsten.

 

 


En ook de lelies bloeien weer.

 Zo zie je, er is altijd genoeg te doen op de tuin en elke periode is anders. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0